De kruiden in onze vierkante meter moestuin barsten helemaal uit hun voegen, tijd om er iets mee te doen dus! Deze heerlijke koriandersaus is supersnel klaar, en lekker met zalm en bloemkoolrijst zoals in dit recept, maar zou ook heel lekker zijn met kip!

Recept Afdrukken
Zalm met romige koriandersaus
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de saus
  • 4 handen koriander
  • 1 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 limoen enkel het sap (eventueel meer naar smaak)
  • 240 ml kokosmelk
Voor de zalm
  • 4 zalmfilets bij voorkeur met vel
  • peper en zout vers gemalen
  • ghee of kokosolie
  • 1 gietijzeren pan of een andere pan die in de oven mag
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de saus
  • 4 handen koriander
  • 1 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 limoen enkel het sap (eventueel meer naar smaak)
  • 240 ml kokosmelk
Voor de zalm
  • 4 zalmfilets bij voorkeur met vel
  • peper en zout vers gemalen
  • ghee of kokosolie
  • 1 gietijzeren pan of een andere pan die in de oven mag
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de ingrediënten van de saus in een blender met uitzondering van de kokosmelk.
  3. Mix het kruidenmengsel terwijl je er geleidelijk de kokosmelk aan toevoegt tot je een romige saus hebt.
  4. Kruid de zalm met peper en zout aan beide zijden.
  5. Verhit de vetstof in de pan en bak de zalm met de velzijde naar onder, ongeveer één minuut. Druk desnoods even op de zalm om er zeker van te zijn dat het vel volledig in aanraking komt met de pan.
  6. Zet de pan nu voor 3 à 4 minuutjes in de oven, de vis nog steeds met de velkant naar beneden.
  7. Draai de vis om en zet nog 2 minuutjes in de oven.
  8. De zalm is op zijn best als hij nog een klein beetje rosé is van binnen.
  9. Serveer de zalm en werk af met de saus.
Notities

Lekker met bloemkoolrijst waaraan wat rozijntjes en pijnboompitjes zijn toegevoegd en afgewerkt met wat koriander!