Recept Afdrukken
Zalmfilet met citrussaus
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 ajuin fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 sinaasappel enkel het sap
  • 1 limoen (bio) het sap + zeste (apart)
  • 4 zalmfilets
  • 1 kg paksoi in losse blaadjes
  • 4 tl coconut aminos
  • 2 tl vloeibare honing
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 ajuin fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 sinaasappel enkel het sap
  • 1 limoen (bio) het sap + zeste (apart)
  • 4 zalmfilets
  • 1 kg paksoi in losse blaadjes
  • 4 tl coconut aminos
  • 2 tl vloeibare honing
  • peper en zout
Instructies
  1. Verhit de oven tot 200°C
  2. Verhit wat ghee op een zacht vuurtje en bak de uitjes glazig met een teentje fijngesneden knoflook (ongeveer 4-5 minuten)
  3. Voeg dan het sinaasappel- en limoensap toe en laat ongeveer tot de helft in koken. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Vet een ovenschotel in met wat olijfolie en leg de zalmfilets erin. Laat 10-15 minute garen in de oven tot de filets net gaar zijn.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan en roerbak de paksoi ongeveer 2 minuten.
  6. Voeg 2 teentjes fijngesneden knoflook, coconut amionos en de honing toe en bak nog 2 minuten.
  7. Schep de gesauteerde paksoi in het midden van de borden, leg er een zalmfilet op en sprenkel er een lepel van de citrussaus over.
Notities

Op de foto kwam het mooier uit met wat minder paksoi, maar leg op je eigen bord gerust wat meer groente hé ????