De ideale vullende maaltijdsalade maak je zo!

Recept Afdrukken
Zalmsalade
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de dressing
  • 80 g mayonaise
  • 120 g kokosyoghurt
  • 1 limoen enkel het sap
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing (rauw)
Voor de salade
  • 2 zalmfilets (elk 150 g)
  • 1 krop romeinse sla gehakt
  • 300 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 avocado gepeld en in blokjes
  • 6 sneden gerookt spek gebakken en in blokjes
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de dressing
  • 80 g mayonaise
  • 120 g kokosyoghurt
  • 1 limoen enkel het sap
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing (rauw)
Voor de salade
  • 2 zalmfilets (elk 150 g)
  • 1 krop romeinse sla gehakt
  • 300 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 avocado gepeld en in blokjes
  • 6 sneden gerookt spek gebakken en in blokjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Leg de zalm op een bakplaat met bakpapier en kruid met peper en zout.
  3. Bak in de oven tot de randjes bruin en krokant zijn (+- 20 min.) en laat afkoelen.
  4. Meng de andere ingrediënten van de salade door elkaar, kruiden met peper en zout.
  5. Snij de zalm in stukjes en meng onder de salade met de dressing.