Dit receptje hebben we in de feestdagen een aantal keren geserveerd als hapje of voorgerecht en telkens weer kwam de vraag “Is er nog?!?”. Als je eens wil scoren bij je gasten, dan is dit dus een dikke aanrader!

Recept Afdrukken
Zalmtartaar met frambozen
Maaltijd Voorgerecht
Porties
voorgerechtjes
Ingrediënten
  • 1 bakje frambozen gemixt tot een coulis
  • witte peper
  • 12 verse frambozen
  • 4 el mayonaise
  • 300 g zalmfilets
  • 20 sprietjes bieslook
  • 5 lente uitjes
  • 1 limoen (bio)
  • peper en zout
Maaltijd Voorgerecht
Porties
voorgerechtjes
Ingrediënten
  • 1 bakje frambozen gemixt tot een coulis
  • witte peper
  • 12 verse frambozen
  • 4 el mayonaise
  • 300 g zalmfilets
  • 20 sprietjes bieslook
  • 5 lente uitjes
  • 1 limoen (bio)
  • peper en zout
Instructies
  1. Giet de frambozencoulis door een fijne zeef en kruid ze met witte peper.
  2. Snij de zalmfilet in kleine stukjes (dobbelsteentjes van een halve cm.) Zet onmiddellijk terug in de koelkast.
  3. Snij de lente-uitjes en de bieslook fijn en rasp de schil van de limoen.
  4. Meng de vis met de mayonaise, de fijngesneden groentjes en de limoenschil.
  5. Voeg 1el. Limoensap toe en kruid met peper en zout.
  6. Gebruik een serveerring om de tartaar op het bord te schikken.
  7. Werk af met de frambozencoulis en enkel gehalveerde frambozen.