Wist je dat de amandelmelk die je in de winkel kan kopen vol overbodige ingrediënten zit? Zo zit er in de amandelmelk van Alpro bijvoorbeeld meer suiker dan amandelen.

Gezonde amandelmelk kan je ook kopen bij JusJus, maar deze is ook gezoet met ahornsiroop en ze voegen er extra smaakjes aan toe zoals kaneel en vanille. Heel lekker, maar als je wil koken met je amandelmelk is dat compleet overbodig.

Nee, dan maak ik mijn amandelmelk liever zelf, heel makkelijk en neemt niet veel tijd in.

Recept Afdrukken
Amandelmelk
Porties
liter melk
Ingrediënten
  • 1 tas amandelen rauw, gepeld
  • 8 tassen water
  • 1/4 tl zeezout
  • 2 dadels
Porties
liter melk
Ingrediënten
  • 1 tas amandelen rauw, gepeld
  • 8 tassen water
  • 1/4 tl zeezout
  • 2 dadels
Instructies
  1. Vul een kom met 4 tassen water en 1 tas rauwe amandelen en laat deze minstens 10 uren weken.
  2. Gooi het water weg en spoel de amandelen grondig.
  3. Gooi de amandelen in een blender, voeg 4 tassen vers water toe samen met de 2 dadels en het zout. Mix tot het mengels glad is.
  4. Filter de melk. Dat kan met koffiefilters, maar net zo goed met een hele fijne zeef. De restjes amandelpulp kan je natuurlijk ook ook gebruiken, je vind onderaan enkele ideeën.
  5. Je kan de melk in de koelkast tot 5 dagen bewaren.
Notities

Let op! Omdat de amandelen eerst moeten weken kan je er best wel de dag op voorhand aan beginnen!

Je kan de melk in de koelkast tot 5 dagen bewaren.

Met andere noten kan je makkelijk hetzelfde doen. Cashewnoten hoef je maar 4 uur te laten weken.