Wil jij wel met (100%)Paleo starten, maar weet je niet goed wanneer? Ben je wat aan het wachten op het perfecte moment? Dan help ik je vandaag graag op weg!

Regel 1: Start niet met Paleo een week voor je vakantie of tijdens je vakantie
Regel 2: Start niet met Paleo een week voor je trouwfeest.

That’s it. Andere goede excuses zijn er niet echt. Er zijn namelijk geen maanden waarin je géén sociale verplichtingen hebt waar mogelijk verleidingen zouden kunnen passeren. Ik kan me voorstellen dat je me niet gelooft, zelfs mijn eigen vader geloofde mij niet! Hij eet intussen al 2+ jaar behoorlijk Paleo en sprak er al een eeuwigheid over om eens een echte 100%Paleo te doen. Maaarrrrr hij houdt ook wel van pintjes en wijntjes en gewoon van de vrijheid om ja te kunnen zeggen als hij ergens zin in heeft. Snap ik ook natuurlijk.

Maar in augustus was het zover. Hij had het goed gepland! Hij zou starten meteen na een huwelijksfeest, en de rest van de maand waren er niet zoveel feestjes en dingetjes die moeilijk waren – dacht hij toch. Er was alleen maar een etentje bij een vriend met een indrukwekkende whisky-collectie dat hij moest overleven, geen probleem toch? Maar ja, je kent dat, augustus met zo’n mooi zomerweer… er waren ongeplande feestjes en etentjes bij de vleet natuurlijk!

Heeft hem dat gehinderd om 100%Paleouit te doen? Natuurlijk niet, hij was toch al gestart en wou niet meer opgeven. Een van zijn belangrijkste doelstellingen heeft hij ook absoluut bereikt: hij drinkt nu helemaal geen cola zero/pepsi light meer. Over de rest van zijn ervaringen zal hij binnenkort zelf wat meer uitleg geven op Paleo.be.

Maar ik bedoel maar: het perfecte moment om te starten met 100%Paleo bestaat niet. Zelfs niet als je er 2,5 jaar op wacht en het zorgvuldig plant.

Het beste moment om te starten kies je daarom zo:

  1. Kijk eens goed naar je agenda, en kijk wanneer je een weekend hebt waarin je wel wat tijd kan vrijmaken om boodschappen te doen, en een paar maaltijden klaar te maken voor het ontbijt en wat snacks.
  2. Kies een startdatum op zondag of maandag (ik vind zondag leuker omdat je dan rustiger kan starten, anderen vinden maandag leuker omdat het wat symbolischer is). Of op de 1e van de maand natuurlijk!

En dan start je gewoon! Meer is er echt niet aan.

Ja, natuurlijk is het een goed idee om een weekmenu te gaan maken, en te zorgen dat je goed weet weet wat nu wel en niet Paleo is. En je slaagkansen zijn een stuk hoger wanneer je ook grondig gaat nadenken over de komende feestjes, etentjes en alle mogelijke verleidingen en hoe je daarmee zal omgaan (als je je niet voorbereidt, ga je geheid de mist in!)

Maar kijk, als je daar tegenopziet, dan heb je twee opties:

  1. Je doet het gewoon met vallen en opstaan. Het duurt dan wellicht wat langer voor je resultaat hebt, maar je komt er uiteindelijk ook wel
  2. Je laat je helpen. Met 100%Paleo heb ik al zo veel mogelijk voorbereidingen gedaan voor jou: de recepten, weekmenu’s, boodschappenlijstjes staan klaar. Ik help je met het uitruimen van de kasten, heb voedingslijstjes, help je met de motivatie, moeilijke momenten, …. Kortom: de kans dat je het niet volhoudt is met mijn hulp onbestaande.

Wat het ook wordt: denk even na: waar wil jij graag staan binnen 1 jaar tijd? Denk je niet dat de kans groter is als je deze week nog begint met gezonder worden? Of ga je toch nog even afwachten tot het nét iets minder druk is? Tot er net iets minder etentjes zijn? Tot na de vakantie? Tot….? Totdat er weer een jaar voorbij is en je beseft… damn, was ik vorig jaar maar al begonnen…

Kan je mijn hulp gebruiken en wil je snel starten? Dan kan je je hier meer info vinden en je inschrijven:

http://www.honderdprocentpaleo.be