Frietjes, maar dan anders dan anders 🙂

Recept Afdrukken
Zoete aardappelfrietjes met dipsausje van avocado
Maaltijd Bijgerecht, Hapje
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de frietjes
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
Voor de dip
  • 1 rijpe avocado's
  • 1 el kokosyoghurt (ongesuikerd!)
  • 2 el bieslook fijngehakt
  • peper en zout
Maaltijd Bijgerecht, Hapje
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de frietjes
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
Voor de dip
  • 1 rijpe avocado's
  • 1 el kokosyoghurt (ongesuikerd!)
  • 2 el bieslook fijngehakt
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij ze in frietjes.
  3. Meng de frietjes met olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de frietjes erover. Rooster ze in 20 minuten goudbruin in de oven. Schep een paar keer voorzichtig om zodat ze nergens aanbranden en gelijkmatig kunnen garen.
  5. Snij intussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
  6. Prak de avocado fijn met een vork en meng met de kokosyoghurt en de bieslook.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de frietjes met de dip.
Notities

Let op: als je knapperige frietjes wil, bebloem ze dan op voorhand even met wat tapiocabloem. Wij doen het liever niet omdat ze puur natuur gewoon lekkerder zijn!


Oprichter van Paleo.be / Gezondheidscoach / Bourgondiër in hart en nieren / Zot van hele dikke boeken, mijn lief Gerrit en champignons.