Ratatouille, da’s al een van mijn lievelingsrecepten van toen ik nog Weight Watchers deed. Seriously! Ik zou het elke dag kunnen eten. Meestal maak ik het dan ook in zo’n grote hoeveelheden dat ik écht een hele week ratatouille eet (al is dat eerder uit luiheid ;-). Het is supergezond en makkelijk te maken. En nu het zomer is, is dit natuurlijk extra smakelijk met groentjes vers van ‘t veld!

Dit is de versie die ik maakte als student. Eigenlijk is het een puur groentengerecht, maar ik doe er dus meteen ook al gehakt bij. Lekker makkelijk!

Recept Afdrukken
Ratatouille
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • bloemkoolrijst (optioneel)
  • 2 courgettes
  • 2 aubergine
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 ajuinen
  • 1 kg champignons
  • 4 paprika's
  • 4 tomaten
  • 1,5 kg gemengd gehakt
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 70 g tomatenpuree
  • provençaalse kruiden
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • bloemkoolrijst (optioneel)
  • 2 courgettes
  • 2 aubergine
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 ajuinen
  • 1 kg champignons
  • 4 paprika's
  • 4 tomaten
  • 1,5 kg gemengd gehakt
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 70 g tomatenpuree
  • provençaalse kruiden
Instructies
  1. Heel simpel, snij alle groenten (behalve de bloemkool) in stukjes. Zelf hou ik van kleine stukjes, mijn lief heeft liever grotere brokken dus maken we een mengeling van allebei.
  2. Kruid het gehak en bak het rul. Meng er de tomatenpuree onder.
  3. Afhankelijk van hoe groot je wokpan is, kan je er nu alle groenten tegelijk ingooien om ze te bakken, of om de beurt. Eenmaal alles gebakken is kan je het in principe wel samengooien en er de tomatenblokjes bijdoen.
  4. Kruid af met provençaalse kruiden en laat het geheel nog minstens een halfuur sudderen.
Notities

Hoe meer je er maakt, hoe beter want ratatouille is áltijd lekkerder de dag nadien 😉