Toevallig een tajine gekocht op vakantie dit jaar? Dan komt ie meteen van pas met deze zomerse groenteschotel! Geen nood, in een gewone pan met deksel kan dit ook.

Recept Afdrukken
Zomerse groentjes
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g tomaten gepeld, zaad verwijderd, in blokjes gesneden
  • 1 grote rode ajuinen grof gehakt
  • 1 gele paprika's in stukken van ongeveer 3 cm
  • 1 rode paprika's in stukken van ongeveer 3 cm
  • 1 aubergine ongeveer 350 , in blokjes van 3 cm
  • 4 el olijfolie
  • 25 g ghee
  • 1 handvol basilicum
  • 50 g zwarte olijven
  • peper en zout
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g tomaten gepeld, zaad verwijderd, in blokjes gesneden
  • 1 grote rode ajuinen grof gehakt
  • 1 gele paprika's in stukken van ongeveer 3 cm
  • 1 rode paprika's in stukken van ongeveer 3 cm
  • 1 aubergine ongeveer 350 , in blokjes van 3 cm
  • 4 el olijfolie
  • 25 g ghee
  • 1 handvol basilicum
  • 50 g zwarte olijven
  • peper en zout
Instructies
  1. Verhit de olie en de boter in een pan met hoge randen en een deksel (een tajine is nog beter)
  2. Doe de ui in een pan en laat met gesloten deksel een tiental minuten stoven.
  3. Voeg er de andere groenten aan toe met de helft van de basilicum.
  4. Breng op smaak met peper en zout en laat onder gesloten deksel nog een 30 tot 40 minuten stoven.
  5. Schep tussendoor twee keer om.
  6. Voor het opdienen voeg je er de rest van de basilicum en de olijven aan toe.