Op zoek naar een handige meeneemsalade die ook écht vult? Je hebt hem gevonden!

Recept Afdrukken
Zuiders paprikaslaatje met tonijn
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g krielaardappelen gewassen
  • 400 g tonijn in eigen nat
  • 3 rode paprika's (rood, geel en groen), in reepjes gesneden
  • 100 g zwarte olijven
  • 1/2 bosje radijzen in kwartjes
  • 1/2 komkommer
  • 200 g sperzieboontjes
  • 1 bosje bladpeterselie fijn gehakt
  • olijfolie
  • 1 citroen enkel het sap
  • 1 tl mosterd (graantjesmoster)
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g krielaardappelen gewassen
  • 400 g tonijn in eigen nat
  • 3 rode paprika's (rood, geel en groen), in reepjes gesneden
  • 100 g zwarte olijven
  • 1/2 bosje radijzen in kwartjes
  • 1/2 komkommer
  • 200 g sperzieboontjes
  • 1 bosje bladpeterselie fijn gehakt
  • olijfolie
  • 1 citroen enkel het sap
  • 1 tl mosterd (graantjesmoster)
  • peper en zout
Instructies
  1. Bak de paprikareepjes kort in wat olijfolie en laat afkoelen.
  2. Kook de aardappeltjes gaar in gezouten water. Doe er 5 minuutjes voor het einde de sperzieboontjes bij en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Snij de aardappel in schijfjes.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij ze in blokjes van 1 cm.
  4. Meng de komkommer, radijsjes, paprika, olijven, peterselie, boontjes en aardappelschijfjes. Dresseer er de tonijn over.
  5. Maak een vinaigrette met het citroensap, 1 eetlepel olijfolie en de mosterd en besprenkel er de salade mee.